vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovke putuju na završnicu državnog Prvenstva školskih sportskih društava

Metković, 11.4.2018. - Poluzavršnica natjecanja u rukometu osnovnoškolskih sportskih društava za djevojčice, skupina jug, odigrana je danas u Gradskoj sportskoj dvorani Metković. Na njoj su sudjelovale županijske prvakinje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, a prvo su mjesto pod vodstvom prof. Jelena Galov osvojile igračice iz ŠSD Predolac iz metkovske OŠ Stjepana Radića, koja je bila domaćinom natjecanja.

U društvu predsjednika Županijskoga školskog sportskog saveza Borisa Krstičevića, mlade je rukometašice i njihove voditelje na početku pozdravila ravnateljica škole domaćina Božena Nikoletić.

Metkovke su u prvoj utakmici svladale vršnjakinje iz ŠSD Radovan iz trogirske OŠ Majstora Radovana. U konačnih 16:6 po pet su pogodaka ugradile Petra Gustin i Rita Šiljeg, a njima još igrale Lucija Družijanić, Katarina Mikulić, Sara Vatović, Karla Vladimir(3), Marijeta Prnjić, Andrea Jarak, Marija Anković(2) i Karla Galov (1). Kod Trogiranka tri je pogotka postigla Ana Bolanča.

Drugu su utakmicu Metkovke igrale protiv rukometašica ŠSD Galeb OŠ Pakoštane. Bile su bolje 24:6 i tako osigurale prvo mjesto. Taj su put listu strjelkinja predvodile Karla Vladimir sa šest i Andrea Jarak s pet pogodaka, dok su po tri postigle Petra Gustin, Marija Anković i Rita Šiljeg. Među Pakoštankama najbolja je s tri pogotka bila Simona Ćirjak.

Treća je utakmica odlučivala o tome tko će zauzeti drugo mjesto na natjecanju. U noj su Trogiranke s 23:12 slavile protiv Pakoštanka. Anđela Sunara postigla je pet pogodaka, Ana Bolanča četiri, a po tri Tija Cvijić, Marija Jadrić, Nikolina Pelivan i Eni Dragaš. Za Pakoštanke po tri su pogotka postigle Karolina Vukojević i Marija Vulin.Pehare i priznanja ekipama je uručio g. Krstičević, a naše će od 22. do 24. travnja u Poreču sudjelovati na završnici državnog Prvenstva školskih sportskih društava.