vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Slavljenički koncert Zbora i benda mladih Župe sv. Ilije

Metković, 16.4.2018. - Prije deset godina, u vrijeme župnikovanja fra Dušana Džimbega, u metkovskoj Župi sv. Ilije proroka osnovan je Zbor i bend mladih Župe sv. Ilije, koji je okupio mlade pjevače i glazbenike kako bi uveličali misno slavlje na nedjeljnoj misi za mlade.

Uvodno je o povijesti Zbora i benda govorio Ivan Raguž, rekavši da je inicijativa došla od tadašnjega kapelana fra Filipa Mimice te da je prvi nastup imao na Mali Uskrs 2008. godine. Tijekom protekloga desetljeća kroz Zbor i bend prošlo je sedamdesetak članova.

Burno pozdravljeni pljeskom brojne publike, mladi su pjevači i glazbenici sinoć u crkvi sv. Ilije pod vodstvom Milana Kapovića izveli 11 duhovnih pjesama, za koje je Kapović napisao aranžmane, a kao solisti nastupili su Iva Tomić, Andrea Šimunović, Matija Borovac, Lucija Dragobratović i Nikola Družijanić. Prigodne tekstove čitali su Zorana Vekić i Ivan Raguž.

Koncertu je nazočio i bivši župnik fra Petar Gulić, a sadašnji fra Ante Bilokapić čestitao je Zboru i bendu 10-tu obljetnicu te pozvao mlade da mu se priključe. Uime sadašnjih i bivših članova dugogodišnjem voditelju Kapoviću zahvalio je Luka Brečić, dok mu je Andrea Šimunović na dar predala umjetničku sliku. On je na podršci zahvalio fra Filipu i prof. Zrinki Boras te Mariju Ercegu, koji im je tijekom svih godina osiguravao tehničke uvjete za rad.
I. Puljan