vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Luka Petričić koncertirao u GKS-u

Metković, 20.4.2018. - Sinoćnjim koncertom mladoga zadarskog pijanista Luke Petričića okončan je niz od 16 sezona koncerata koje je pod vodstvom prof. Jakše Zlatara organizirala Hrvatska glazbena scena mladih.

Od 2003. u Metkoviću su nastupili mnogi mladi nadareni glazbenici. Neki od njih su: Krešimir Popović, Zoran Velić, Domagoj Mišković, Yoko Nishi, Cveto Kobal, Svjetlana Mandić i Stipe Marinić, Ana i Jelena Barbarić… Kao gost više je puta nastupi i sam umjetničko voditelj HGSM-a prof. Zlatar te drugi renomirani glazbenici, kao što su: Silvano Kuzman, Ronald Braus, Volodja Balžalorsky, Albero Frka, Vladimir Mlinarić, Boris Plazibat, Gordana Pavić i Klavirski Trio Dubrovnik…

Luka Petričić, student treće godine Muzičke akademije u klasi prof. Jakše Zlatara, sinoć se metkovskoj publici u Galeriji GKS-a predstavio djelima Bacha, Berse, Beethovena i Ravela. Riječ je o talentiranom glazbeniku kojemu je njegov Grad Zadar omogućio stipendiju tijekom studija i koji je već osvojio brojne nagrade.