vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Krosačice iz OŠ don Mihovila Pavlinovića državne prvakinje

Metković, 20.4.2018. - Učenice ŠŠK Gusar iz OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković državne su ekipne prvakinje u krosu. One su  Sara Šiljeg, Karla Šiljeg, Radojka Volarević Lukrecija Krstičević, koja je pojedinačno zauzela treće mjesto u konkurenciji od 84 natjecateljice.

Naime, jučer je u Poreču natjecanjem u disciplini kros počelo prvo u nizu državnih prvenstava školskih sportskih društava iz Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovali županijski prvaci iz cijele Hrvatske u četirima kategorijama.

Našu županiju su zastupali isključivo metkovski učenici, od toga jedna ekipa iz OŠ Stjepana Radića (ŠŠD Predolac) i čak tri ekipe iz OŠ don Mihovila Pavlinovića (ŠŠD Gusar), što je jedinstven slučaj na državnom natjecanju.

Nastupili su:

  • u kategoriji djevojčice, 5. i 6. razred: Lukrecija Krstičević, Sara Šiljeg, Karla Šiljeg, Radojka Volarević (voditelj Nino Šešelj),
  • u kategoriji dječaci, 5. i 6. razred: Jure Ereš, Kristijan Volarević, Mile Parmać, Dominik Jerković (voditelj Nino Šešelj)
  • u kategoriji djevojčice 7. i 8. razred: Matea Bebić, Ana Medak Kovačević, Iva Markić i Nikolina Medak (voditelj Nino Šešelj)
  • u kategoriji dječaci, 7. i 8. razred: Josip Milan, Antonio Perić, Leonardo Soldo i Karlo Gustin (voditelj Boris Brčić).

Osim državnih prvakinja, vrijedne su rezultate postigle i ostale ekipe uz napomenu da je plasman na državnu završnicu po sebi uspjeh. Dječaci iz OŠ Stjepana Radića (7. – 8. r.) zauzeli su 16. mjesto, iz OŠ don Mihovila Pavlinovića (5. i 6. r.) 8. mjesto, a djevojčice (7. i 8. r.) osvojile su 17. mjesto.

Čestitamo još jednom državnim prvakinjama i svim sudionicima državnog natjecanja, kao i njihovim učiteljima-mentorima Ninu Šešelju i Borisu Brčiću!

   Tekst: likemetkovic; Foto: Hrvatski školski sportski savez