vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Program 'Noći knjige' u Gradskoj knjižnici Metković

Metković, 23.4.2018. - U Gradskoj knjižnici Metković danas počinje trodnevno događanje u sklopu manifestacije Noć knjige 2018.. Popodne od 17:30 na Dječjem odjelu za djecu od 5 do 7 godina organizirat će se čitanje i pričanje priča uz likovnu radionicu. Uz to, trajat će akcija vraćanja knjiga bez naplate zakasnine.

Sutra, 24. travnja u 20 sati započet će predstavljanje knjige Noć kad je umro prijatelj dubrovačkoga pisca Iva Oreškovića Nuha. Knjiga je izašla u izdanju Društva dubrovačkih pisaca 2017. god. Odmah po objavljivanju, knjiga je dobila status beskompromisne ispovijesti o prijateljstvu i drukčijim međuljudskim odnosima. Nakon predstavljanja knjige slijedi kušanje vina Malvasije i prigodna zakuska.

Ivo Orešković Nuh diplomirao je povijest i arheologiju u Zadru, a doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autor je cijenjene knjige Malvasija - glasovito vino još iz doba Dubrovačke Republike te niza slikovnica o sluškinji Pavli i gosparu Đivi. Radi u Državnom arhivu u Dubrovniku. Između ostaloga, bavi se i znanstvenim istraživanjem iseljavanja stanovništva s dubrovačkoga područja u 19. i 20.st.

Za srijedu, 25. travnja u 19 sati na Dječjem odjelu održat će se Zabava u pidžamama. Zabava je osmišljena kao čitanje neobičnih priča u drukčijem scenskom okruženju i namijenjena je djeci od 9 do 12 godina. Pidžama je, naravno, obvezna.