vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Počela sezona minikruzera

Metković, 27.4.2018. - Naš stari znanac, minikruzer Dalmatia s kapetanom Josipom Marunčićem jučer je Neretvom uplovio u Metković, ove godine u najmu agencije Nicko cruises pa je dobio i nove boje. Brodom su u Metković stigli njemački turisti koji će posjetiti AM Narona u Vidu, a Restoran Lopoč će za njih organizirati vožnju lađom.

Od Dragana Tolića iz Turističkoga obrta Neretva info, pružatelja usluga u nautičkome turizmu u lukama Metković i Opuzen, doznali smo da će nam ova turistička sezona biti još bolja nego lanjska. Budući da se lani prvi put pojavila Agencija Katarina line i bila zadovoljna našom ponudom i uslugom, ove će sezone u Metković uplovljavati njezinih čak pet brodova najviše klase. S većim brojem uplovljavanja i ove će godine turiste dovoziti Agencija ID Riva tours pa se očekuje da će nam tako stići oko 1500 turista.

Kruzer su na Maloj rivi uz Tolića dočekali Dalibor Obradović iz Agencije Forzita i Vedran Dragović iz Restorana Lopoč, koji su im priredili tradicionalni doček dobrodošlice. Uz njih, uslugu gostima pruža i Luka Gnječi iz tvrtke Luje auto. – Već sedam godina ova ekipa djeluje kao dobro uigrani tim u kojemu svatko profesionalno odradi svoj posao, no ne zaboravimo ljudsku, domaćinsku komponentu, što su prepoznale agencije, brodari i turisti – zaključio je Dragan Tolić.