vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Ante Leontić viceprvak Balkana

Metković, 30.4.2018. - Drugoga dana Balkanskog prvenstva u karateu, koje je održano u Beogradu od 27 do 29. travnja, natjecatelji KK Metković osvojili su za Hrvatsku još jedno srebro; nakon Laure Ćulum srebro je zaslužio i Ante Leontić u kategoriji dječaci 11 godina +45 kg. Ante je do medalje došao uzastopnim pobjedama protiv reprezentativaca Turske, Srbije i Bugarske. U finalnoj borbi tijesno je izgubio 2:1.

Svaka država sudionica šalje po četiri natjecatelja u svakoj kategoriji (osvajači medalja s državnih prvenstava imaju prednost) pa je Antu u finalu čekao također hrvatski borac, kojega prije dva tjedna na Državnom prvenstvu pobijedio. No, takav je sport, uvijek nepredvidiv. Uz Antu nastupio je i Duje Mihaljević, koji je maestralno odrađivao borbu koristivši kružne udarce, koje se malo tko usudi raditi zbog težine i rizika, ali nažalost od sudaca nije dobio dovoljan broj bodova da prođe dalje pa je ostao bez medalje.

Trećega dana prvenstva nastupila je Lucija Utovac, ovogodišnja viceprvakinja Hrvatske i prošlogodišnja brončana s Balkanskog prvenstva škola i zauzela peto mjesto. Nakon dva srebra s ovog prvenstva, natjecatelji KK Metković zamalo da su osvojili i broncu. Luca je prvo kolo bila slobodna, drugo kolo pobjeđuje reprezentativku BIH 5:0. U trećem kolu gubi od finalistkinje iz Srbije 0:0, na izjašnjavanje sudaca, što Lucu vuče u repasaž za broncu. U repasažu Lucija u prvoj borbi pobjeđuje Makedonku, ali u odlučujućoj borbi za broncu gubi od reprezentativke Turske i plasira se na peto mjesto.

Iz Karate-kluba Metković sve više boraca nastupa za reprezentaciju, a ovo je treća medalja koju su za Hrvatsku osvojili u mlađim uzrastima.
Priredio D. Žderić