vijesti www.metkovic.hr

 Seminar

Poticanje ranog komunikacijskog i jezično-govornog razvoja

Metković, 30.4.2018. - Podružnica Hrvatskoga logopedskog društva Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Udrugom Mladi oca Ante Gabrića, koja djeluje pri Srednjoj školi Metković, realizirala je projekt Poticanje ranog komunikacijskog i jezično-govornog razvoja.

Edukativni seminar se zahvaljujući sredstvima Hrvatske pošte i Dubrovačko-neretvanske županije održao u subotu, 28. travnja u prostorijama Dječjeg vrtića Metković. Seminar je bio namijenjen djeci vrtićke dobi koja imaju teškoća u komunikacijskom i govornom razvoju, njihovim roditeljima, odgajateljima i srodnim stručnjacima. Na seminaru su educirani odgajatelji vrtića iz Metkovića, Ploča i Opuzena. Voditeljice seminara bile su profesorice logopedice Renata Rade i Zorana Dedić.

Radionica je obuhvatila predavanja, analizu videomaterijala i vježba koje potiču komunikaciju, jezik i govor. Tijekom radionice predavačice su obuhvatile teme ranog razvoja komunikacije te jezika i govora, spomenule su i načine kako poticati komunikacijski i jezično-govorni razvoj u obitelji i vrtiću te su istaknule neke od rutina za poticanje komunikacijskog i jezično-govornog razvoja.

Edukacija je obuhvatila pregled i analizu videosnimka. Predavačice su održale i dvije zanimljive radionice na temu Dramatizacije u funkciji poticanja komunikacije i jezično-govornog razvoja. Hoće li moje dijete govoriti?

To je četvrti seminar edukacije iz područja ranog komunikacijskog i jezično-govornog razvoja u organizaciji županijskoga HLD-a. Prezentirani sadržaj i mnoštvo novih informacija obogatilo je širi spektar stručnjaka u našoj županiji. Veselimo se i budućim edukativnim skupovima.

– Ovim putem zahvaljujemo Hrvatskoj pošti na sponzorstvu te Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Neretvanskom slivu na financijskoj potpori. Zahvalni smo im što su prepoznali potrebu pomoći u organizaciji ovog događanja, a na dobrobit djece s jezično-govornim poteškoćama, njihovih roditelja, odgajatelja i srodnih stručnjaka – poručuju iz UO županijske podružnice HLD-a.