vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Put do brončane medalje metkovskih srednjoškolaca

Metković, 30.4.2018. - Učenici srednje škole Metković i ove godine su sudjelovali na završnom prvenstvu srednjih škola u kategoriji muškog rukometa. Do njega su morali proći dvije stepenice natjecanja, županijski i regionalni nivo, koji je bio posebno uzbudljiva priča.

Očekivano, postali su županijski prvaci pobjedivši Srednju školu iz Blata na Korčuli u finalu te si osigurali poluzavršnicu u Zadru u skupini Jug, koje se održalo 12. travnja. Osim njih kao predstavnika Dubrovačko- neretvanske županije, nastupili su i Gimnazija „Vladimir Nazor“ (Zadarska županija), Turističko-ugostiteljska škola iz Šibenika (Šibensko-kninska) i Srednja škola „Jure Kaštelan“ iz Omiša (Splitsko- dalmatinska). Nakon što su glatko svladali Omišane, u finalu ih je dočekao domaćin. Nakon izjednačenog rezultata na kraju utakmice (15:15), izvodili su se sedmerci. Iako ih se u pravilu izvodi 5, u nevjerojatnom razvoju situacije ih se pucalo još 25! Većinu ih je izvodio Bruno Bošković, koji je svojom nepogrešivošću domaćine doveo na rub živaca. „Točku na i“ stavio je Nikola Brečić obranom njihovog zadnjeg sedmerca te s time potvrdio titulu regionalnih prvaka.

Završno prvenstvo se, kao i svake godine dosad, održalo u Poreču od 25. do 27. travnja. Uz rukometašice Srednje škole „Fra Andrije Kačića Miošića te Srednje škole Vela Luka i Srednje škole Antun Matijašević-Karamaneo s Visa bili su jedini predstavnici krajnjeg juga Hrvatske. Učenici su ždrijebom dopali u tzv. „skupinu smrti“, gdje su bila oba favorita završnice, XII. Gimnazija iz Zagreba i Srednja škola „Isidor Kršnjavi“ iz Našica. Na njihovo opće iznenađenje, „oba su pala“, pobjedom od 14:13 protiv gimnazije i 17:12 protiv srednjoškolaca iz Našica te se tako osiguralo polufinale. Tamo su ih dočekali senjski srednjoškolci, kojima je ovo ujedno bio i prvi plasman na državno prvenstvo. Nažalost, utakmica je završila tijesnim rezultatom od 13:12 za Senj. U konačnoj utakmici za treće mjesto se igralo protiv Srednje škole „Tin Ujević“ iz Kutine. S pobjedom od 13:12 nakon dugo godina su donijeli medalju u Metković.

Učenici koji su nastupili za Srednju školu Metković su: Nikola Brečić, Jurica Talajić, Luka Čupić, Marino Jerković, Josip Bezer, Luka Mateljak, Toni Jakić, Bruno Bošković, Ivan Planinić, Luka Gnječ, Lucian Popović, Toni Zvonić, Milan Utovac i Bruno Slišković.

Njima i njihovom voditelju, profesoru Daliboru Mateljku čestitamo na velikom uspjehu (i besprijekornom ponašanju tijekom prvenstva) te su ujedno i trećim uzastopnim plasmanom dokazali da je metkovskom (srednjoškolskom) rukometu još uvijek mjesto u vrhu države.
Ana Vidović