vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Šest golova - dobar zalog za Vodice

Metković, 28.5.2018. - Nakon jučerašnje utakmice na igralištu Iza Vage, gotovo je sigurno da se NK Neretva vraća tamo gdje joj je mjesto – u III. HNL jug. Naime, teško je vjerovati da ista momčad nakon superiornoga nastupa u prvoj utakmici kvalifikacija za samo tri dana igra toliko loše i u srijedu prokocka velikih 6:0.

Pred četiristotinjak gledatelja, među kojima i navijača iz Vodica, jučer je NK Neretva na svome terenu uknjižila veliku pobjedu protiv NK Vodice, prvaka I. ŽNL šibensko-kninske i konkurenta za viši rang natjecanja.

Neretva je povela u 22. minuti, nakon što je gostujući igrač u svome šesnaestercu igrao rukom. Siguran realizator kaznenoga udarca bio je Dragan Brečić. Dvanaest minuta kasnije stiže potvrda Neretvine nadmoći na tereni. Za 2:0 snažno pogađa Ante Sršen, a dvije minute potom, Sršen ponovno, taj put glavom matira gostujućeg vratara. Do kraja poluvremena bilježimo još Batinovićevu vratnicu te četvrti pogodak koji glavom postiže Raguž.

Nastavak je donio „samo“ dva pogotka jer ih je moglo biti više. U 55. minuti na Ragužev ubačaj pred gostujući gol Frane Jerković hrabro podmeće glavu, pri čemu je lakše ozlijeđen, i postiže peti gol. Konačnih 6:0 postiže u 86. minuti Nedjeljko Kaleb, koji je najviše skočio na ubačenu Batinovićevu loptu i glavom je pospremio u protivničku mrežu.

Utakmica je više nego zadovoljila brojne gledatelje, ne samo zbog važnoga rezultata nego i pristupom Neretvinih igrača igri. Visoka motivacija urodila je plodom pa vjerujemo da će tako biti i u Vodicama. Ipak, treba priznati da je Neretva kvalitetnija i fizički nadmoćnija momčad.

Prije utakmice, povjerenik za natjecanje Ivan Medak predao je pobjednički pehar Neretvi kao prvaku Prve županijske lige, a predsjednik Uprave NK Neretva Vjekoslav Čuvalo pehar je predao Frani Jerkoviću, koji je s 25 golova bio najbolji strijelac lige.

Bila je to prigoda da se predstavi i Neretvina U-14 selekcija – prvaci Dalmacije. Oni su dobili medalje i priznanja, dok je Damir Jerković najboljemu strijelcu Marinu Vučkoviću predao pehar. Jedva čekamo da on zaigra za prvu momčad jer je za svoju ekipu postigao čak 64 gola.