vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

KUD 'Metković na Smotri izvornoga folklora 'Igra kolo'

Metković, 21.6.2018. - Članovi KUD-a Metković boravili su 16. i 17. lipnja 2018. u Ogulinu, gdje su kao predstavnici Smotre folklora Na Neretvu misečina pala sudjelovali na 22. Smotri izvornoga folklora Karlovačke županije Igra kolo.

U subotu se KUD Metković u revijalnom dijelu programa predstavio neretvanskim pjesmama i plesovima, a u nedjelju je sudjelovao u tradicionalnom mimohodu ogulinskim ulicama i glavnom nastupu koji je zbog nepovoljnih vremenskih prilika održan u Sportskoj dvorani, umjesto na otvorenoj pozornici u prelijepom ambijentu dvorca Frankopanski kaštel.

Organizatori i domaćini, Pučko otvoreno učilište Ogulin i KUD Klek potrudili su se da boravak u pitomom gradiću podno planine Klek bude iznimno ugodan. Rodni grad naše poznate spisateljice Ivane Brlić – Mažuranić i takozvani Grad bajki poznat je po brojnim legendama – Đulin grad i Klečke vještice samo su neke od njih s kojima su se članovi KUD-a ovaj put upoznali i kući se vratili s lijepim dojmovima i nadom da će biti još prilika za upoznavanje ljepota Ogulina i njegovih legenda.