vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Koncertom Đanija Stipaničeva otvoreno Metkovsko ljeto 2018.

Metković, 25.6.2018. - Povodom Dana državnosti sinoć je u organizaciji Ustanove za kulturu i sport u Gradskome parku nastupio ponajbolji hrvatski pjevač Đani Stipaničev. Koncert je pratila brojna publika, među kojom je bio gradonačelnik Dalibor Milan, zamjenica župana Žaklina Marević i predsjednik GV-a Grada Metkovića Hrvoje Bebić.

Prije koncerta publici se obratio v. d. ravnatelja UKS-a Ivica Puljan i ukratko je upoznao s programom, rekavši da će tijekom pedesetak dana ovogodišnjega Metkovskoga ljeta biti preko 40 događanja; koncerata popularne i klasične glazbe, kazališnih predstava za velike i male, izložaba, projekcija filmova te nekoliko velikih manifestacija. Zahvalio je Gradu Metkoviću na punoj potpori u realizaciji programa, nakon čega je gradonačelnik Milan svima čestitao Dan državnosti i otvorio Metkovsko ljeto.Tijekom dvosatnoga koncerta Stipaničev je još jednom pokazao svu raskoš svoga glasa, ali i repertoara. Osim svojih pjesama pjevao je najbolje od najboljih – kako je rekao. Naravno, nezaobilazna je bila Dalmacija i pjesme kao što su Vicine Pismo ćali, Zvona moga grada i domoljubna Tvoja zemlja te Kićina pjesma iz 1970-te Cvijet čežnje, za koju je rekao da mu je najljepša pjesma posvećena Dalmaciji… Bilo je na repertoaru mjesta i za Robićeve Golubove, pjesme iz mjuzikla Jalta, Jalta i Kosa Neka cijeli ovaj svijet i I Got Life te Bocellijevu Con te partirò. U duhu uspjeha naše nogometne reprezentacije publika je sa Stipaničevom pjevala i navijačke pjesme, a kao iznenađenje na kraju na pozornicu je pozvao Zorana Bebića Bebu i gradonačelnika Milana pa su u maniri tri tenora otpjevali Mišinu Dalmacija u mom oku. Ne treba ni spominjati da je njegove vrhunske interpretacije publika nagrađivala dugotrajnim pljeskom, naravno, najdužim na kraju koncerta.

Metkovsko ljeto nastavlja se u srijedu u 21 sat na platou uz crkvu sv. Nikole cjelovečernjim crtanom filmom Nevjerojatna priča o divovskoj kruški. U petak je u Arheološkome muzeju Narona u 20 sati otvorenje izložbe Ispričat ću ti priču, a u subotu započinje kazališni dio programa. Na Ljetnoj sceni GKS-a u 21 sat nastupit će Teatar Kerekeš s predstavom Očeš nečeš, doktor.