vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Završena sanacija Ljetne scene GKS-a

Metković, 28.6.2018. - Dvomjesečni radovi na sanaciji Ljetne scene GKS-a (II. faza) završeni su prije nekoliko dana pa je to omiljeno okupljalište Metkovaca na kazališnim predstavama, koncertima i kinoprojekcijama spremno za komediju Očeš nečeš, doktor, koja se daje u subotu, 30. lipnja s početkom u 21 sat.

Ustanova za kulturu i sport Metković te je gotovo 180.000 kn vrijedne radove financirala sredstvima koje je dobila putem Natječaja Ministarstva kulture RH, a izvela ih je tvrtka Doko građenje, koja je na Javnom natječaju dala najpovoljniju ponudu.

Nakon odgovarajućih hidroizolacijskih radova vrlo je kvalitetno sanirana Freudenreichova ulazna fasada (polimer cementno ljepilo s utisnutom mrežicom), isto kao i sve žbukane površine atrija, koji je dobio nove podne pločice i elektroinstalaciju. Saniran je i zidić uz desni rub gledališta te ogradni zid uz Neretvu. Na terasi je na propisanu visinu postavljena ograda i izrađen novi rukohvat na spiralnim stubama.

Nakon predstave u subotu, na Ljetnoj će sceni 4. srpnja biti svečano otvorenje EP-a u kajak-kanu maratonu, 22. srpnja premijera filma Mamma mia: Here we go again, 30. srpnja kazališna predstava Tajkuni Glumačke družine Histrion i 8. kolovoza kazališna predstava Taksimetar Teatra Exit. Tijekom ljeta bit će i više kinoprojekcija.