vijesti www.metkovic.hr

 Upozorenje

Zaštitite svoje vodomjere i instalacije

Metković, 2.1.2019. - Budući da bi i kod nas ovih dana moglo biti niskih temperatura, Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda poziva svoje potrošače na zaštitu vodomjera i kućnih instalacija.
  

Cjenjeni potrošači,
  

molimo vas da zbog predviđenih niskih temperatura u narednom periodu pristupite zaštiti mjernih mjesta (vodomjera) i internih vodovodnih instalacija (instalacija u vašem okolišu, od mjerila do objekta).

Kako se ne bi morali preko zime suočiti s troškom kojeg uzrokuje puknuće smrznute cijevi internih vodovodnih instalacija (pogotovo ako su cijevi plitko postavljene ili prolaze negrijanim dijelovima objekta kao što su garaže, podrumi i dvorišta), pročitajte važne savjete da se izbjegne smrzavanje vodovodne cijevi na Vašem posjedu, objektu:

  • provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr. stiroporom, građevinskom folijom ili staklenom vunom
  • interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, toplinski izolirajte npr. mineralnom vunom, stiroporom itd.
  • vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako odlazite na duži put, zatvorite propusni ventil iza vodomjera prema objektu i ispustite vodu.


Metković d.o.o.