vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Laura Ćulum brončana u Samoboru

Metković, 14.1.2019. - Karate-klub Metković nastupio je s trima natjecateljima u Samoboru na 'Grand prix Croatia', jednom od najjačih međunarodnih klupskih turnira u Europi, koji je za većinu zemalja posljednji kontrolni turnir pred ovogodišnje Europsko karate-prvenstvo u Danskoj, a na kojemu je nastupilo 1623 natjecatelja iz 213 klubova dvadeset triju zemalja.

U mlađim kadetkinjama u najtežoj težinskoj kategoriji +55 kg nastupilo je 20 natjecateljica, među kojima su bile dvije natjecateljice KK Metković, Laura Ćulum i Lucija Utovac, inače reprezentativke Hrvatske i nositeljice dviju medalja, srebra i bronce s Prvenstava Balkana.

Laura Ćulum prvo je kolo bila slobodna, dok u drugom pobjeđuje Larin Azbu, predstavnicu Izraelskog karate saveza s 4:0, u trećem kolu također pobjeđuje Hanu Pavšić iz KK Kolektor Idrija iz Slovenije sa 6:1, da bi u četvrtom kolu izgubila 1:0 od Sare Tomić iz KK Bushido iz Zagreba. Sara ulazi u finale i povlači Lauru u repasaž za brončanu medalju, gdje Laura čeka pobjednicu prvog kola repasaža, te u drugom odlučujućem kolu pobjeđuje Sumeu Bašić iz KK Regeneracija iz BiH s 4:0 i osvaja brončanu medalju.

Lucija Utovac u istoj kategoriji prvo kolo bila je slobodna, drugo kolo pobjeđuje 1:0 Yuliu Melnykiovu iz Ukrajinskog karate saveza, ali u trećem kolu gubi od Nine Lukende iz KK Bushido Zagreb s tijesnih 1:0, a kako Nina ulazi u finale gdje je osvojila prvo mjesto, povlači Luciju u repasaž za broncu. Lucija u repasažu u prvom kolu pobjeđuje Slovenku Ajdu Stučin s 10:0, ali u drugom odlučujućem kolu za brončanu medalju ostaje nerješeno 0:0 i nažalost gubi na izglasavanju pet sudaca i osvaja 5. mjesto ( 4. mjesto u karateu ne postoji)

Nastupio je i Duje Mihaljević u učenicima, gdje u prvom kolu ostaje neriješeno rezultatom 3:3 s Ahmedom Jusufbegovićem iz KK Samuraj iz BiH, ali zbog prednosti Ahmedovog prvog boda gubi borbu, Ahmed prolazi do polufinala, no nažalost nije ušao u finale, zbog čega Duje ostaje bez medalje. Dujin nastup u mlađim kadetima zaustavio je Izraelac Ronen Aminof, koji se poslije nije plasirao u finale.

Početak sezone 2019. uspješno je počeo za Karate-klub Metković osvajanjem ovako jake medalje pa se nadamo da će natjecatelji KK Metković ponoviti uspjeh iz 2018., kada su osvojili šest državnih i dvije medalje sa Prvenstva Balkana.