vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Martina Mlinarević na predstavljanje svoje nove knjige privukla brojnu publiku

Metković, 23.1.2019. - Metkovska Udruga oboljelih od malignih bolesti Život jučer je u Galeriji GKS-a organizirala predstavljanje knjige Huzur poznate kolumnistice Martine Mlinarević, koja je iz mostarske bolnice u Metković stigla noć uoči nove operacije.

Rijetko se događa da na predstavljanju neke knjige u Galeriji ponestane stolaca pa da, kao sinoć, mnogi ostanu stajati. I sama iznenađena brojnošću publike, uime organizatora nazočne je pozdravila Miljenka Manenica te moderiranje prepustila ravnateljici Gradske knjižnice Vesni Vidović, koja je ukratko iznijela osnovne podatke o autorici i njezinome dosadašnjem radu.

Martina Mlinarević odmah je na početku rekla da neće puno govoriti o novoj knjizi nego da želi podijeliti svoja iskustva u borbi s teškom bolešću, skinuti stigmu koju u nekim sredinama nose oboljele žene te, što je još važnije, potaknuti ih na redovite liječničke preglede. Poručila im je da pronađu svoj huzur, unutrašnji mir i ravnotežu, da se riješe svega negativnoga u sebi te negativnih ljudi oko sebe.

Mlinarević vrlo otvoreno govori o svemu, kao što je to radila i u vrijeme pisanja svojih poznatih kolumni u kojima je kritizirala mnoga društvena zbivanja. Pri pisanju i u govoru koristi osebujan stil, nerijetko začinjen humorom, pa i crnim. Kaže da joj takva otvorena duženja s ljudima puno znače, da iz njih crpi energiju za daljnju borbu s bolešću. To, očito, i postiže jer je gotovo u potpunosti ženska publika sinoć vrlo emotivno reagirala, a na kraju se u redu strpljivo čekalo na autoričin potpis na knjigu i, nerijetko, zagrljaj s njom.