vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovcima devet medalja na Kupu Jadrana

Metković, 1.4.2019. - Karate-klub Metković jučer je nastupio na tradicionalnom Međunarodnom klupskom turniru Kup Jadrana, koji je prvi put organiziran još davne 1968. godine, te na njemu osvojio tri zlata, tri srebra i tri bronce.

Na turniru su nastupila 42 kluba iz 3 države sa svojih 507 natjecatelja, među kojima je njih 18 iz KK Metković bilo u borbama, u uzrastima od mlađih učenika do juniora. Pod vodstvom trenera Dina Žderića osvojili su ukupno devet medalja te se ukupnom poretku plasirali u na visoko četvrto mjesto.

 

Zlatne medalje osvojili su:

Lina Šutić, juniorke - 59 kg

Duje Mihaljević, mlađi kadeti - 45 kg

Duje Mihaljević, učenici - 46 kg.

 

Srebrene medalje osvojili su:

Petar Borovac, juniori - 76 kg

Lucija Utovac, ml. kadetkinje + 55 kg

Dora Galov, učenice + 44 kg.

 

Brončane medalje osvojili su:

Iva Vučić, juniorke - 53 kg

Ema Galov, učenice - 36 kg

Anja Pokrajac, učenice - 32 kg.

 

Mirko Matić, Katja Jerković, Bruno Jurković, Laura Ćulum i Karla Pezić u repasažnim borbama izgubili su za treća mjesta i plasirali se na šeta mjesta. Nastupili su još Josip Obradović, Duje Žderić, Nera Grljušić i Laura Bebić. Osim Kluba i roditelja, sponzor natjecanja bila je Športska zajednica grada Metkovića.

Pred mlađim uzrastima idući vikend je Prvo kolo Dalmatinske lige u Pločama, nakon čega dvanaest boraca KK Metković sljedeći vikend odlazi u Ivankovo kraj Vinkovaca na Državno prvenstvo za mlađe uzraste.