vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Ja iz ove zemlje ne idem!

Metković, 2.4.2019. - U organizaciji udruge DOBRA u prostorijama općine Pojezerje organiziran je u sklopu Projekta Ja iz ove zemlje ne idem! okrugli stol, na kojemu su sudjelovali ciljane korisnice i krajnji korisnici Projekta, zaposlenici partnerskih organizacija te stanovnici općine Pojezerje.

Ivana Begić i Andrea Šimunović, socijalne radnice iz Centra za socijalnu skrb Metković, održale su predavanje na temu Uloga Centra za socijalnu skrb kroz pomoć starijim osobama, a njihove kolegice Ana Njavro i Jelena Krstičević na temu Žena u nepovoljnom položaju. Dipl. novinarka Marija Obrvan iz Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, podružnica Dubrovnik, ispostava Metković govorila je o ženama na tržištu rada.

Tijekom predavanja i rasprave sudionici su stekli nova znanja i informacije o programima Centra za socijalnu skrb Metković, koji su regulirani Zakon o socijalnoj skrbi, koje su mogućnosti žena u nepovoljnom položaju, te koja prava imaju krajnji korisnici, tj. starije i nemoćne osobe. Također, sudionici su imali priliku saznati i statističke podatke koji prikazuju žene na tržištu rada sa stajališta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a odnosi se na Dubrovačko neretvansku županiju, te koje su mjere za zapošljavanje.

Nositelj Projekta je udruga DOBRA, a on se provodi na području općina Pojezerje, Slivno, Zažablje i Grada Metkovića u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - podružnica Dubrovnik, Centrom za socijalnu skrb Metković, Općinom Zažablje, Općinom Pojezerje, Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj i Gradom Metkovićem.

Projekt Ja iz ove zemlje ne idem! sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i to u iznosu od 2.692.465,66 kuna.