vijesti www.metkovic.hr

 Šport

KK Metković u Pločama ukupno treći od 19 klubova

Metković, 8.4.2019. - U Pločama je jučer održano I. kolo Dalmatinske karate-lige u borbama i katama za 2019. godinu. Među 19 klubova s 362 natjecatelja Karate-klub Metković nastupio je s 26 natjecatelja, 18 u borbama i 8 u katama, koji su osvojili 15 medalja: pet zlata, pet srebra i pet bronca. U ukupnom poretku Klub se plasirao na visoko treće mjesto.

Zlatne medalje u borbama osvojili su: Bruno Šutić, Laura Ćulum, Duje Mihaljević, Katja Jerković i Dora Galov.

Srebrene medalje osvojili su: u borbama Lucija Utovac, Josip Ćerlek i Duje Žderić te u katama Roko Perak i Roko Barišić.

Brončane medalje osvojili su: u borbama Nera Grljušić, Anja Pokrajac, Ema Galov te u katama Anita Grgić i Marta Ćerlek.

Natjecanje je bilo bez repasaža pa su medalje osvajali samo oni koji su došli do polufinala i finala.

Nastupili su još Karla Pezić, Ante Leontić, Laura Bebić, Petar Medak, Josip Obradović, Ivan Bebić, Luca Maslać, Lucija Romić, Marko Marković, Petra Mačuket i Sara Marević.Iako su dali sve od sebe i imali veliku želju za rezultatom, ovaj put su dobili samo medalje za sudjelovanje, ali će svoje znanje znati iskoristiti na sljedećim kolima lige.

Natjecanje su sponzorirali roditelji.

Sljedeći vikend KK Metković odlazi u Ivankovo pokraj Vinkovaca na Državno prvenstvo od mlađih učenika do mlađih kadeta (od 6 do 13 godina), na koje vodi 12 natjecatelja pod potpunim pokroviteljstvom Športske zajednice grada Metkovića. Prošle godine na tom prvenstvu KK Metković osvojio je pet medalja, pa se očekuju dobar rezultat i ove godine.