vijesti www.metkovic.hr

 Prosvjed

GI: Ne odustajemo od županijske bolnice regionalnoga značaja

Metković, 9.4.2019. - Usprkos kiši, Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve sinoć je na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću održala mirni prosvjed, tražeći da se u Metkoviću izgradi županijska bolnica regionalnoga značaja.

Premda je kiša spriječila da se na prosvjedu pojavi više građana, ipak se okupilo njih sedamdesetak koji su došli dati podršku Inicijativi. Njima se obratio Ivo Matičević, rekavši da od skupa nisu htjeli odustati unatoč lošem vremenu jer Vladi i Županiji žele poslati poruku da ne odustaju od svojih zahtjeva te da dolina Neretve mora dobiti županijsku bolnicu regionalnog značaja. Za zdravstveni sustav u dolini Neretve rekao je da je u rasulu jer nema specijalista, a ni medicinsko-biokemijski laboratorij ne pruža uslugu kakvu bi trebao. Stoga Inicijativa od Vlade traži da u roku od šest mjeseci donese odluku o osnivanju spomenute bolnice, a od neretvanskih gradova i općina te od Županije traži da više ulažu u specijalizacije liječnika i opremanje zdravstvenih ustanova. Ponovili su i zahtjev za ustanovljenje hitne helikopterske službe jer smatraju da novca ima. Pozvani su političari iz doline Neretve na to da ujedine za dobrobit svojih građana, istaknuvši da je Inicijativa iznad svih političkih opcija.

Okupljenima se obratila i majka pok. Gabrijela Ivana Bebić te Mijo Mijić, a svoju podršku došao je dati i saborski zastupnik Miro Bulj.