vijesti www.metkovic.hr

 Priroda

Uključite se u trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Metković, 9.4.2019. - Oduvijek vas je zanimalo koji pernati posjetitelji dolijeću u vaš maslinik, obližnju šikaru ili se pak kriju u sigurnosti gustog sklopa trske koja raste uz Neretvu? Volite boraviti u prirodi i želite naučiti raspoznavati vrste koje obitavaju ili povremeno posjećuju važna staništa za ptice na području ušća Neretve? Nudimo Vam priliku za to!

U sklopu projekta „Jadranski preletnički put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj – što je upravo delta Neretve, organiziramo Trening prepoznavanja ptica pod stručnim vodstvom iskusnog ornitologa Ivana Budinskog! Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA.

Kroz terenski program polaznici će naučiti prepoznavati vrste ptica vizualno i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve, bez obzira na predznanje. BIOMovci će osigurati dalekozore za polaznike.

Edukacija na terenu odvijat će se u travnju i svibnju u 3 termina. U terenskim izlascima obići ćemo lokacije s različitim tipovima staništa:

  1. ptice kamenjara, šikara i maslinika
  2. ptice ušća Neretve
  3. ptice trske.

Termini obilazaka terena su sljedeći: 27. travnja te 18. i 19. svibnja 2019. prema navedenim tipovima staništa. Termini su podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama. Mole se zainteresirani da do 14. travnja 2019. u 23:59 ispune online prijavu na sljedećem linku: prijavnica.

Broj polaznika je ograničen (10), a polaznike ćemo odabrati do 20. travnja na temelju motiviranosti iz prijavnice.

Usvajanje novih saznanja te zanimljivi tereni neće Vas ostaviti ravnodušnima!

Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na sljedeću e-mail adresu: zeljko.curkovic@biom.hr ili na broj telefona (0)21 274 946.