vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Hajduk i Neretva potpisali Ugovor o suradnji

Metković, 9.4.2019. - Predsjednici uprava NK Hajduk i NK Neretva Marin Brbić i Damir Jerković danas su u klupskim prostorijama Neretve potpisali Ugovor o suradnji između tih dvaju klubova, koji su svaki na svoj način ispisivali povijest nogometa u sredinama u kojima su nastali prije 108, odnosno 100 godina.

Goste iz Splita prvo je pozdravio gradonačelnik Dalibor Milan, zadovoljan što će se ostvariti suradnja dvaju prijateljskih klubova, kako je rekao, na obostranu korist. G. Brbić se osvrnuo na dugogodišnju dobru suradnju svoga kluba s Neretvom, koja je Hajduku dala puno dobrih igrača. Smatra da je Neretvi mjesto u Drugoj ligi te se nada da će tamo i dospjeti za koju godinu.

Suradnja je vezana najviše za pomoć Hajduka Neretvi u stručnome dijelu. Neretvin predsjednik Jerković izjavio je da naš klub želi postići bolju suradnju s Akademijom Hajduka, što će omogućiti edukaciju naših trenera, slanje mlađih igrača u kampove, njihovo sudjelovanje u raznim selekcijama koje bi okupljala Hajdukova Akademija, čiji je voditelj Krešimir Gojun također nazočio potpisivanju Ugovora.

Na kraju su domaćini s gostima razmijenili prigodne darove, a Hajdukov je predsjednik dobio i Neretvin dres sa svojim imenom.