vijesti www.metkovic.hr

 Posao

Potpisani ugovori s 35 korisnica Projekta 'Zaželi i ostvari'

Metković, 30.4.2019. - Danas je u Galeriji GKS-a u nazočnosti metkovskog gradonačelnika Dalibora Milana, načelnika Općine Kula Norinska Nikole Krstičevića, Tomislava Bjeliša iz metkovske ispostave HZZ-a te Nike Bojbaše, voditelja Projekta Zaželi i ostvari, upriličeno potpisivanje ugovora s 35 žena koje će u sklopu toga projekta biti zaposlene.

Ugovore s Gradom Metkovićem potpisalo je 27 žena, dok ih je osam potpisalo s Općinom Kula Norinska. Nositelj projekta je Grad Metković, kojemu su partneri Hrvatski Zavod za Zapošljavanje - Područni Ured Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Metković, Općina Kula Norinska i Udruga Dobra Metković. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda.

Poseban naglasak pri zapošljavanju je na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi (domovi, odgojni zavodi), povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, liječene ovisnice i osobe slabijeg imovinskog stanja. Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme tijekom 24 mjeseca. Svaka žena skrbit će o najmanje četiri korisnika, kojih je ukupno 140. Njima će se pružati pomoć u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka te ostalih poslova vezanih uz skrb korisnika. Projektom će se zaposlenim ženama omogućiti povećanje znanja i vještina dodatnim obrazovanjem/osposobljavanjem, kako bi po njegovom završetku bile konkurentnije na tržištu rada.