vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Danas svečano otvorenje proslave 300. obljetnice Župe sv. Ilije proroka

Metković, 27.9.2019. - Danas u simboličan sat (17:19) oglasit će se zvona na crkvama u župi sv. Ilije proroka, a Neretvom će zaploviti dvije lađe UL Sveti Ilija u kojima će na Veliku rivu stići zastave Republike Hrvatske i Vatikana te svijeća i svečana zastava s likom sv. Ilije.

S Velike će rive u pratnji Gradske glazbe Metković krenuti svečani mimohod do crkve sv. Ilije, niz čiji će se zvonik nakon blagoslova spustiti svečana zastava. U 18 sati započet će misno slavlje koje će predslaviti dr. sc. fra Šimun Bilokapić.
   

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Mole se vlasnici motornih vozila da, zbog nesmetanoga i dostojanstvenoga prolaska svečane procesije i obilježavanja 300 godina utemeljenja Župe svetoga Ilije u Metkoviću, svoja vozila ne parkiraju na dijelu Ulice Hrvatskih iseljenika (ispod kestenova na Velikoj rivi) i u Ulici Vladimira Nazora, kojom će u vrijeme prolaska procesije biti zabranjen promet motornim vozilima.

Privremena regulacija promet na je snazi danas od 15 sati do 20 sati. Ujedno se građani mole za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, kao i za korištenje obilaznih smjerova.