vijesti www.metkovic.hr

 Priopćenje za javnost

Priopćenje stožera CZ Grada Metkovića

Metković, 19.3.2020. - Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Metkovića održanoj danas, 19. ožujka u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković raspravljalo se o mjerama zaštite od novog koronavisrusa COVID- 19 i postupanju nadležnih tijela oko provođenja Odluka o proglašenju Zakona o dopuni sustava civilne zaštite se odlučilo sljedeće:

  1. Sukladno Odluci o proglašenju Zakona o dopuni sustava civilne zaštite („Narodne novine“, broj 31/2020), zatvaraju se svi ugostiteljski objekti osim onih koji vrše dostavu i pripremu hrane.
  2. Mole se stariji sugrađani da izbjegavaju kretanja i napuštanje svojih domova dok su na snazi novonastale mjere, a sve u cilju zaštite njih samih.
  3. Zatvaraju se sportska i dječja igrališta, kontrolu istih će vršiti komunalni redari i povjerenici civilne zaštite za gradske četvrti.
  4. Pogranični radnici, oni koji ispunjavaju uvjete, na temelju Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja je u ovom trenutku na snazi mogu preći državnu granicu RH, uz potvrdu o radu ishođenu od svog poslodavca, uz predočenje putovnice.
  5. U ovom trenutku, sukladno važećim Odlukama nadležnih tijela Granični prijelazi Klek i Zaton-Doli određeni su kao tranzitni bez ikakvog zaustavljanja kroz Neum i preko njih je moguć uz predočenje osobne iskaznice.

Mole se građani, da budno prate i pridržavaju se uputa i odluka Stožera civilne zaštite RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i Stožera civilne zaštite Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.
GRAD METKOVIĆ