vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

U DZ Metković s radom počinje izdvojena COVID-19 ordinacija

Metković, 20.3.2020. - Prema naputcima Ministarstva zdravstva da se osiguraju posebno izdvojene ordinacije za trijažni pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus, Dom zdravlja Metković u najkraćem je roku uredio i radno organizirao prostor potreban za početak rada. Ordinacija se nalazi na lokaciji pomoćne zgrade Doma zdravlja Metković u ulici Ante Starčevića 12 (iza DM-trgovine) te u petak, 20. ožujka počinje s 24-satnim dežurstvom.

U ordinaciji će prema rasporedu dežurati timovi obiteljske medicine. Budući da je Ministarstvo zdravstva izdalo naputak o mobilizaciji zdravstvenoga osoblja, u navedenoj će ambulanti dežurati i ostali zdravstveni djelatnici zaposleni u Domu zdravlja.

Molimo pacijente da se strogo pridržavaju već navedenih preventivnih mjera i naputaka te, ako sumnjaju na COVID-19, da nikako ne idu u prostorije Doma zdravlja ili na Hitnu medicinsku pomoć. I dalje preporučujemo iz svoga doma nazvati epidemiologa (098/243-454) ili novoformiranu ordinaciju (020/800-071).

Apeliramo na sve rizične skupine, kronične bolesnike te osobe starije od 65 godina da se prije dolaska u ordinaciju Doma zdravlja telefonski posavjetuju s obiteljskim liječnikom.
Dom zdravlja Metković