vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Vikend u Kinu 'Pobjeda' – ne propustite 'Rat u Kući', 'Scooby – Doo!' i 'Mater'

Metković, 16.9.2020. - Ovoga vikenda u Kinu 'Pobjeda' na rasporedu su tri filmske projekcije. Prvi na redu je 'Rat u kući' – fantastična obiteljska komedija za sve generacije, s neponovljivim Robert De Nirom u glavnoj ulozi, a na programu metkovskoga kina je u subotu, 19. rujna u 20 sati.

U nedjelju, 20. rujna u 17:30 održat će se projekcija animiranoga filma ‘Scooby – Doo!’, sinkroniziranoga na hrvatski jezik. Priča o najpoznatijem psu na svijetu od sada je i na velikom ekranu, a publika ima priliku saznati mnoge tajne i činjenice o omiljenoj ekipi koja već desetljećima rješava najsloženije misterije i zadatke.

U nedjelju, u 20 sati na rasporedu je i projekcija filma 'Mater'. Film Pločanima Jure Pavlovića priča je o odnosu majke i kćeri. U potpunosti je snimljen u okolici Metkovića, a u njemu glumi velik broj lokalnih amaterskih glumaca.

Podsjetimo, danas je na rasporedu i prvi film ovogodišnjega ciklusa Rendez-vous au cinéma. Mjesec francuskoga filma u Kino Mreži započinje filmom 'Prorok', međunarodno priznatoga redatelja Jacquesa Audiarda, ‘francuskog Scorsesea’, koji je francusku glumačku zvijezdu Tahara Rahima upisao u anale svjetske kinematografije.

Inače, film je bio francuski kandidat za nagradu Oscar 2010. godine, a nagrađen je Nagradom žirija na Filmskom festivalu u Cannesu 2009. godine.