vijesti www.metkovic.hr

 

Udruzi 'Dobra' dodijeljena sredstva za nastavak provođenja projekta 'Ja iz ove zemlje ne idem! br. 2'

Metković, 22.9.2020. - Predstavnici Udruge 'Dobra' sudjelovali su na potpisivanju ugovora u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ koje je održano u Zadru. Tom prilikom Udruzi 'Dobra' uručen je ugovor u iznosu od milijun i 390 tisuća kuna za realizaciju projekta 'Ja iz ove zemlje ne idem! br. 2'.

Riječ je o nastavku prethodnog projekta 'Ja iz ove zemlje ne idem!', koji će se realizirati na području grada Metkovića i općina Pojezerje, Slivno, i Zažablje. U sklopu projekta, na 14 mjeseci, bit će zaposleno 15 žena koje će pružati uslugu potpore i podrške za 90 starijih i/ili nemoćnih osoba.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - podružnica Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Metković, Općina Zažablje i Općina Pojezerje, a sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda.

Inače, u okviru Poziva, uručeni su ugovori ukupne vrijednosti 12,1 milijuna kuna, a tijekom provođenja projekata bit će zaposleno 130 žena koje će pružati uslugu potpore i podrške za 786 starijih i/ili nemoćnih osoba u sljedećih godinu dana.