vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

U Galeriji GKS-a održan koncert Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević

Metković, 23.9.2020. - U Galeriji GKS-a sinoć je održan koncert za flautu i klavir Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević. U predivnome ambijentu, poznate hrvatske glazbenice, publici su se predstavile djelima Carla Reineckea, Dubravka Palanovića, Paula Taffanela i Sergeja Prokofjeva.

Inače, Renata Penezić već je na trećoj godini studija postala solistica flautistica Zagrebačke filharmonije, a uz djelatnost u orkestru podjednako uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Ostvarila je više zapaženih nosača zvuka, od kojih je Božićni koncert s ansamblom Musica Viva 2006 dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne glazbe.

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije. Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe, gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnih hrvatskih orkestara i ansambala, a posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica te surađuje s najboljim domaćim i inozemnim solistima.

Koncert je održan u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića.