vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Lena Kramarić: „Izložba 'kontakt i' tematizira aktualnu situaciju, ali i moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima“

Metković, 25.9.2020. - U Galeriji GKS-a sinoć je otvorena izložba slika akademske slikarice Lene Kramarić pod nazivom 'kontakt i'. Uz autoricu, izložbu je otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, a putem zvučnoga zapisa, svoj osvrt je dala i autorica predgovora u katalogu i povjesničarka umjetnosti Jelena Tamindžija.

Izložbom se autorica metkovskoj publici predstavila s 15 slika nastalih kombiniranom tehnikom na platnu, pri čemu je istaknula motiv ruke koja otkriva životni put i trenutnu strepnju u proturječnoj situaciji nametnutih distanci te potrebu za dodirom i izmjenjivanjem osjećaja.

„Manji broj izloženih slika je iz 2019. godine, a većina ih je novih koje prvi put izlažem. Ti radovi se tiču teme kontakata i svaka od njih, na neki svoj način tematizira aktualnu situaciju nametnutih distanci, ali i neku moju unutarnju filozofiju vezanu uz kontakte sa sobom i sa drugim ljudima“, istaknula je autorica izložbe Lena Kramarić.

Lena Kramarić rođena je u Zagrebu 1982. godine, a nakon što je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2008. godine, studij nastavlja na poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te voditeljica umjetničke organizacije Genijator. Trenutno živi i radi u Dubrovniku.

Prodajna Izložba 'kontakt i' otvorena je uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića, a posjetitelji je mogu pogledati do 28. listopada.