vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

'Aktivna i zdrava starost' u Udruzi 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 25.9.2020. - U prostorijama Udruge 'Otac Ante Gabrić' održano je druženje korisnika i mag. pharm. Ane Kraljević iz Ljekarne Draženović koja im je govorila o očuvanju zdravlja i aktivnosti u ovom izazovnom vremenu pandemije COVID-19.

Kraljević im je istaknula važnost zdrave prehrane, kvalitetnog sna, hidratizacije organizma s dosta tekućine te što više tjelesne aktivnosti. Osim ovoga, naglasila im je kako je vrlo važno i nošenje maski u kontaktu s drugim ljudima.

Predavanje je održano u sklopu projekta 'Aktivna i zdrava starost' kojega financira Dubrovačko-neretvanska županija. Projekt je osmišljen kao niz aktivnosti edukativnoga, preventivnoga i rekreativnog sadržaja koji će starije osobe sa šireg područja grada Metkovića i doline Neretve poticati na prihvaćanje starenja i starosti kao lijepoga životnog razdoblja, podići im samopoštovanje i zadovoljstvo vlastitim životom te razviti osjećaj pripadnosti zajednici.

Osim predavanja s temom očuvanja zdravlja u trećoj životnoj dobi, u sklopu projekta se održavaju redovite tjelovježbe uz stručno vodstvo te preventivne kontrole krvnog tlaka, šećera u krvi i težine.

Sve redovne aktivnosti u udruzi „Otac Ante Gabrić“ provode se s manjim skupinama korisnika uz poštivanje epidemioloških mjera.