vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Srednjoj školi Metković odobreno 1.429.000 kn za provedbu Erasmus+ projekata

Metković, 13.10.2020. - Srednja škola Metković dugi niz godina uspješno sudjeluje u Erasmusu, najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Od ove školske godine škola sudjeluje u sedam novih Erasmus+ projekata za čije je provođenje odobreno 1.429.000 kuna.

Riječ je o projektima ‘Ključna aktivnost 2: Školska partnerstva’ koji će se provoditi u naredna 24 mjeseca:

  1. Plant Health – Better Plants Better Planet u partnerstvu s Njemačkom (Bremen), Litvom (Kaunas), Turskom (Akhisar), Portugal (S. João do Estoril), Slovačkom (Čarda).
  2. SmARTecology u partnerstvu s Reunionom (prekomorski departman Francuske u Indijskom oceanu), Islandom (Reykjavik), Njemačkom (Rösrath), Španjolskom (Boiro)
  3. Food Redefined – u partnerstvu s Poljskom (Kolbuszowa), Francuskom (Machecoul) I Portugalom (Bombarral)
  4. Climate change is here u partnerstvu sa Španjolskom (Cordoba), Grčkom (Atena), Portugalom (Porto) I Italijom (Taranto)doba), Grčkom (Atena), Portugalom (Porto) I Italijom (Taranto)
  5. Teen Einsteins u partnerstvu s Poljskom (Szubin), Bugarskom (Sofija), Italijom (Avezzano), Grčkom (Alexandria)
  6. United in diversity u partnerstvu s Mađarskom (Budimpešta), Latvijom (Madona), Italijom (Corato), Španjolskom (Alcoy), Portugalom (Leiria)
  7. The Angevins, a European dynasty: testimonies, settlements, relics u partnerstvu s Italijom (Aversa), Mađarskom (Budimpešta), Poljskom (Bytom) I Francuskom (Saint Gildas des Bois)

Više od 150 učenika Srednje škole Metković u pratnji svojih nastavnika imat će priliku sudjelovati u aktivnostima učenja, poučavanja i osposobljavanja u partnerskim školama diljem Europe. Mobilnosti učenika i nastavnika održavat će se u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Koordinator i voditelj Erasmus projekata u Srednjoj školi Metković je Petar Nikolić, prof. mentor geografije i engleskog jezika i književnosti.

Projekte financira Europska unija.