vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Humanitarnom podjelom mandarina obilježeni 9. Dani Neretve u Zagrebu

Metković, 15.10.2020. - Humanitarnom podjelom mandarina obilježeni su 9. Dani Neretve u Zagrebu - manifestacija koju već devetu godinu uspješno organizira Institut za promicanje i razvoj doline Neretve.

Oko 2,5 tone mandarina koje su, uz Institut, donirali neretvanski proizvođači Frigo Bonsai i Jasenska, podijeljene su Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog na sv. Duhu i Samostanu sestara karmelićanki Božanskoga srca Isusova u Zagrebu, koje vode dječji vrtić i brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Institut za promicanje i razvoj doline Neretve već devetu godinu obilježava Dane Neretve u Zagrebu organizacijom različitih društvenih i kulturnih sadržaja te održavanjem stručnih skupova s temama važnima za dolinu Neretve. Važan i neizostavan dio Dana Neretve u Zagrebu su i humanitarne akcije.

Osim mandarina koje Neretvani redovno daruju potrebnima, treba izdvojiti prošlogodišnju uspješnu humanitarnu akciju Veliko srce za djecu Neretve kojom je Institut uspio prikupiti više od 400.000,00 kuna, čime je omogućena nabavka dva sanitetska vozila i CTG uređaja za Dom zdravlja u Metkoviću.