vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Močvara izvor života

Metković, 3.2.2016. - Međunarodni dan vlažnih staništa obilježen je i u Prirodoslovnome muzeju Metković gdje je sinoć održana izložba Močvara izvor života s likovnim radovima učenika Srednje škole Metković. Njihovi radovi su plod istraživačkoga, odgojnoga i obrazovnog rada s mladim naraštajima u svrhu promicanja svijesti o očuvanju delte Neretve. U radovima dominira tempera i tuš te nešto kombinirane tehnike, a svi simboliziraju život u Neretvi.

Okupljene je na početku pozdravila ravnateljica Muzeja Ivana Baće, rekavši da će Muzej uvijek biti zavičajna institucija na usluzi građanima. Naglasila je da svoj zavičaj moramo čuvati mi sami jer to neće učiniti nitko drugi, a kako se štiti naša dolina pokazuju i izloženi radovi.

O močvari je govorila i profesorica Katarina Barišić koja je poručila da je na nama svima štititi sve ono što nam je priroda podarila te da je naš zadatak očuvanje kulturne baštine, močvarnih staništa te raznolikosti biljnoga i životinjskog svijeta. Na kraju je profesorica Barišić učenike i goste pozvala na kušanje jela koja su za tu prigodu pripremili učenici kuharskoga usmjerenja Srednje škole Metković.