vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Reprezentacija iz doline Neretve

Metković, 4.2.2016. - Nakon osvojene brončane medalje naše reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj svi pričaju o izborniku Željku Babiću rodom s Vlake. Dijete Neretve, svoju igračku karijeru počinje s 10 godina u Opuzenu. Prelazi u rukometni div Metković, a sa Zagrebom je bio prvak bivše države, Hrvatske i dva puta Europe. Dio karijere proveo je i u Italiji igrajući za Pallamanou iz Prata i u Modeni.

Tako je i nama palo na pamet staviti na papir stvarno koliko je Dolina Neretve i sam grad Metković dao našoj rukometnoj reprezentaciji. Od osamostaljenja, pa do danas naših 22 igrača/trenera predstavljalo je Hrvatsku na velikim natjecanjima i osvojili 51 medalju (zajedno). Sigurno ni ova brojka nije točna, s obzirom na nedostatak informacija.

To su igrači/treneri: Slavko Goluža, Patrik Ćavar, Vladimir Jelčić, Nikša Kaleb, Davor Dominiković, Ivan Čupić, Dragan Jerković, Goran Čarapina, Hrvoje Batinović, Ilija Brozović, Mario Bjeliš, Goran Jerković, Ilija Puljević, Damir Batinović, Mario Obad, Josip Vidović, Zdravko Medić, Siniša Markota, Renato Sršen, Mate Šunjić, Ivica Obrvan.

Podsjetimo se da se u našem gradu kalili igrači koji su stekli afirmaciju tj. razvili se kao igrači: Ivano Balić, Petar Metličić, Renato Sulić, Blaženko Lacković, Valter Matošević, Mario Kelentrić, Gyorgy Zsigmond, Ivan Vukas, Nenad Kljaić, Ivan Markovski, Marko Kopljar, Dario Jagić, Luka Raković, Igor Karačić, Sandro Uvodić, Stanko Sabljić.

Vrijeme je i da se reprezentacija vrati u Metković. Zašto se kvalifikacijske utakmice moraju igrati u Poreču, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, a ne u NAJVEĆEM RUKOMETNOM GRADU U HRVATSKOJ.

Možemo se samo sjetiti riječi Stefana Kretzschmara da mu je bila najluđa atmosfera u Metkoviću gdje se nabije i do 1000 navijača više nego što u dvoranu stane, te Ivana Balića kako mu je najdraže bilo u Metkoviću, gdje ga je i najobičnija baka na cesti znala zaustaviti i upitati što ima nova i kad će utakmica.

Izvor: RK Jerkovac Metković