vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Hrvatska kajakaška reprezentacija na pripremama u Metkoviću

Metković, 16.2.2016. - Rijeka Neretva i grad Metković omiljeno su odredište za pripreme mnogim veslačkim klubovima, ali i reprezentacijama. Gotovo savršeni cjelogodišnji uvjeti za veslanje, blaga mediteranska klima, minimalan riječni promet i prijateljsko okružje pružaju sve što je potrebno za ozbiljne pripreme pred velika natjecanja. Tako je prije nekoliko dana na pripreme došla hrvatska kajakaška reprezentacija.

Kajakaše u Metkoviću vode glavni trener reprezentacije Vinko Mijočević i njegov pomoćnik Miroslav Lipovac, a očekuje se i dolazak Branka Lovrića koji je glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza te obnaša dužnost glavnog tajnika Europskog kajakaškog udruženja (ECA). Oni će tijekom boravka u Metkoviću posjetiti i naš VK Neretvanski gusar i sastati se s njegovim Upravom.

U Metković su na pripreme došli: Antun Novaković i Brigita Bakić iz KKK Olimpik, Frane Buljan iz KKK Jarun, Bruno Kumpez i Nikica Ljubek iz KKK Matija Ljubek.Na pripremama su im se priključili i sportski prijatelji iz Sremske Mitrovice Aleksa Turudić i Petar Milković iz KKK Val.

Mi smo se proteklog vikenda s kajakašima družili tijekom treninga, koji su se zbog vremenskih uvjeta tada održavali na Maloj Neretvi od Opuzena do njezina ušća, tijekom kojih oni izveslaju između 30 i 40 km, uključujući duže dionice.