vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Policija u Zažablju pronašla 63 kg marihuane

Metković, 18.2.2016. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja iz domene zlouporabe droga. Na konferenciji su nazočili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje, koje su provodili policijski službenici Službe kriminalističke policije ove PU, rezultiralo je zapljenom veće količine marihuane. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana provedena je pretraga obiteljske kuće na području Metkovića (zapravo Zažablja, op. ur.) tijekom koje je pronađeno i zaplijenjeno 11 lovačkih patrona, 34 komada streljiva, 200 g marihuane i dvije digitalne vage s tragovima marihuane. Nakon toga je u magazinu u neposrednoj blizini kuće pronađeno 63 kg droge marihuane pakirane u 4 bačve i 10 omota.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo pomaganja u svezi s kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija će 65-godišnju hrvatsku državljanku tijekom današnjeg dana dovesti pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je za 46-godišnjim hrvatskim državljaninom raspisana potraga s mjerom uhititi zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.