vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Metkovski osnovci uspješni na županijskim natjecanjima i smotrama

Metković, 29.2.2016. - Prošli je tjedan bio u znaku županijskih natjecanja i smotrā na kojima su metkovski osnovci postigli vrijedne rezultate. Matematičari su se u Metković vratili s tri prva i tri druga mjesta, englezi s drugim i trećim, a dvoje je likovnjaka predloženo za državnu Smotru.

 

MATEMATIKA

Županijsko Natjecanje iz matematike održano je 23. veljače u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku. Na njemu su s izvrsnim rezultatima nastupili učenici OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića.

OŠ don Mihovila Pavlinovića predstavljalo je četvero učenika; Tea Šprlje iz petoga razreda, Ivan Mioč i Roko Volarević iz sedmoga razreda te Nikola Jurković iz osmoga razreda.

U natjecanju učenika sedmih razreda pobjedu je odnio Ivan Mijoč, a drugo je mjesto zauzeo Roko Volarević. Obojici je mentorica Marija Raič Raguž. Još jedno prvo mjesto pripalo je toj školi. Donio joj ga je učenik osmoga razreda Nikola Jurković s mentoricom Marijom Bubalo.

OŠ Stjepana Radića predstavljalo je devetero učenika. Iz četvrtih razreda natjecali su se Lucija Musulin, Dominik Blaž Bakalar i Petar Bubalo, a iz petih razreda Lana Parmać, Luka Jurković i Marko Mrvalj. U uzrastu sedmih razreda natjecali su Barbara Medić, Stipe Šutalo i Karlo Bajo.

U kategoriji petih razreda prvo mjesto i nastup na Državnom natjecanju osvojio je učenik Luka Jurković (mentorica Jasna Brnas Katić), kojim ide na državno Natjecanje. Do njega se na drugom mjestu našla Lana Parmać s mentoricom Marijanom Odak Krstičević.

Među učenicima četvrtih razreda drugo je mjesto osvojio Dominik Blaž Bakalar (mentorica Marijan Curić).

Čestitke objema školama, a učenicima i njihovim mentorima želimo što bolji uspjeh na državnom Natjecanju.

 

ENGLESKI JEZIK

U OŠ Cavtat 23. veljače održano je županijsko Natjecanje iz engleskoga jezika na kojemu je nastupilo 15 učenika iz deset osnovnih škola. OŠ Stjepana Radića predstavljali su učenici 8. d razreda Christopher Duarte i Marija Kompar s mentoricom Katom Sentom. Cristopher je osvojio 80 bodova i zauzeo izvrsno drugo mjesto, a Marija je s bodom manje i zauzela treće.

 

LIK

Na XVIII. županijsko Natjecanje LIK 2016. prispjelo je 130 radova iz 19 škola. Županijska izložba svečano je otvorena 26. veljače u Likovnom salonu Opuzen. Na nju su došli gotovo svi učenici sudionici izložbe sa svojim mentorima. Prigodan svečani program organizirali su domaćini izložbe – OŠ Opuzen.

Županijsko Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 43 rada, od kojih je deset predloženo za državnu Smotru jer su dobili po maksimalnih 80 bodova. Radovi učenika OŠ don Mihovila Pavlinovića bili su izvrsni; dva su pohvaljena, a dva predložena za državnu Smotru. Na nju će radovi Petre Bebić i Luke Marevića, dok su radovi Ane Parun i Nikole Jurkovića pohvaljeni zbog izvrsnosti. Svim učenicima mentorica je bila Dubravka Šešelj. Čestitamo.