vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića pobjednik šahovskoga turnira

Metković, 2.6.2016. - Prošloga je petka u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću odigran ekipni šahovski turnir na kojemu su sudjelovali učenici OŠ Opuzen, OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, OŠ Vladimira Nazora iz Ploča i domaćina OŠ Stjepana Radića iz Metkovića, čiji su šahisti s trima pobjedama ekipni pobjednici.

Turnir je otvorio ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović, a na njemu se igralo na pet šahovskih ploča, četiri muške i jedna ženska. Sustav natjecanja je bio takav da su sve škole međusobno odmjerile snage. Na kraju se pokazalo da je OŠ Stjepana Radića, koja već tri godine ima organiziranu izvannastavnu aktivnost Škola šaha, zasluženo pobijedila s 12 osvojenih bodova. Pobjedničku ekipu OŠ Stjepana Radića činili su učenici Marin Kljusurić, Tomislav Šutalo, Dominik Blaž Bakalar, Marin Deak, Lucija Musulin, Ante Juračić i Valentina Šutalo. Učenici su nagrađeni prigodnim nagradama.

Budući da je ovaj drugi turnir ujedno i završni dio školskoga projekta pod nazivom Povezivanje i promicanje igre šaha sa susjednim školama, organizatori se nadaju da će šah zauzeti važno mjesto u neretvanskoj dolini u kojoj zaista ima mnogo mladih talenata. Cilj projekta je ostvaren i stvoreni su temelji za organiziranu školu šaha i u drugim školama.

Čestitamo pobjedničkoj ekipi i Slavku Bakalaru, voditelju Škole šaha, na uspješnoj realizaciji projekta i popularizaciji šaha u široj lokalnoj zajednici.

 

Rezultati ekipnoga turnira

 

1. kolo

OŠ Stjepana Radića-OŠ Opuzen 5 : 0

OŠ Don Mihovila Pavlinovića-OŠ Vladimira Nazora 2,5 : 2,5

 

2. kolo

OŠ Stjepana Radića-OŠ Don Mihovila Pavlinovića 3,5 : 1,5

OŠ Opuzen-OŠ Vladimira Nazora 1,5 : 3,5

 

3. kolo

OŠ Vladimira Nazora-OŠ Stjepana Radića 1,5 : 3,5

OŠ Opuzen-OŠ Don Mihovila Pavlinovića 1 : 4

 

Redoslijed:

1. OŠ Stjepana Radića - 12 bodova

2. OŠ Don Mihovila Pavlinovića - 8 bodova

3. OŠ Vladimira Nazora - 7,5 bodova

4. OŠ Opuzen - 2,5 boda
Izvor: os-sradica-metkovic.skole.hr