vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Glazboterapija za osobe s posebnim potrebama

Metković, 3.6.2016. - Korisnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković sudjelovat će na Festivalu Sentimento, koji već treću godinu u Dubrovniku organizira glazbenik Stjepo Gleđ Markos.

Riječ je o manifestaciji koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama, kojima je glazba jedan od oblika rehabilitacije. Kako bi se s glazboterapijom upoznali i nepokretni korisnici koji zbog svoga stanja neće moći doći u Dubrovnik, g. Gleđ Markos posjetio je Metković gdje je za korisnike Doma organizirao prigodnu glazbenu radionicu.

Festivalom Sentimento želi se osobama s posebnim potrebama omogućiti integraciju u društvo i rehabilitaciju putem glazbene umjetnosti. U ovogodišnjem programu Festivala za osobe s posebnim potrebama održat će se glazbene radionice pod ravnanjem profesora doktora Nigela Osbornea, vodećega svjetskog glazbenog terapeuta i kompozitora s bogatim praktičnim iskustvom koje je stjecao diljem svijeta. U suradnji s njim glazbena radionica dobiva i dodatnu vrijednost jer osobe s posebnim potrebama uključujemo i u sam proces nastajanja glazbenoga djela kako bi razvijali svoj glazbeni talent.