vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovkama uručen pehar prvakinja

Metković, 3.6.2016. - Danas je na Igralištu Iza Vage odigrana prijateljska utakmica između ŽNK Neretva, seniorskih prvakinja II. HNL jug i bh. federalnoga ligaša ŽNK Sloga iz Ljubuškoga u kojoj su Metkovke slavile 5:1.

Premda rezultat nije važan, spomenimo da su golove za Neretvu postigle Bošković, Kolovrat, Ćubić, Jurković i Mandić. Tako su Metkovke još jednom pokazale da nisu slučajno osvojile prvo mjesto u ligi te da im se dogodine smiješi nastup u elitnome društvu.

Nakon utakmice, kapetanici plavo-bijelih Ivani Kolovrat pehar prvakinja uručio je povjerenik II. HNL lige jug i član Komisije za ženski nogomet Damir Stipković. Tako je metkovski ženski nogomet, nakon sjajnoga uspjeha naših kadetkinja koje su treće u Hrvatskoj, na najbolji način okrunio drugu godišnjicu svoga postojanja. Slično priči iz 1963. kada su dvojica zanesenjaka u Metković dovela rukomet kojim su obilježili naš grad. Sigurni smo da će tako biti i sa ženskim nogometom jer zanesenjaci su uvijek na cijeni, bez obzira na to što živimo u svijetu u kojemu je novac jedina mjera vrijednosti.