vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

Gradska glazba Metković na proslavi 110. obljetnice Gradske muzike Budva

Metković, 6.6.2016. - Na poziv Gradske muzike Budva, koja ove godine slavi 110. obljetnicu osnutka, Gradska glazba Metković boravila je na trodnevnom gostovanju u Budvi gdje je s glazbama iz Kotora, Herceg Novoga, Đenovića i Omiša domaćinima uveličali proslavu obljetnice.

– Inicijativa je došla od našega sugrađanina Mile Medara koji već osam godina u Budvi radi kao skiper. Drago nam je da smo stekli nove glazbene prijatelje, kojima uime naše Glazbe zahvaljujem na iznimnom gostoprimstvu. Imali smo čast upoznati hrvatsku veleposlanicu u Crnoj Gori gđu. Ivanu Sutlić Perić i šeficu Kabineta Veleposlanstva gđu. Marinu Mihelić. Isto tako, susreli smo se s gđom. Ljerkom Dragičević, zastupnicom Hrvatske građanske inicijative u Parlamentu Crne Gore. Njezin je djed osnovao budvansku Glazbu, a brat joj je predsjednik Skupštine Glazbe. Još jednom ističem koliko su svi bili srdačni prema nama.

U sklopu našega boravka u Crnoj gori posjetili smo stari grad u Kotoru te otok Gospa od Škrpjela. Atmosfera je među glazbarima bila izvrsna pa zahvaljujem Gradu Metkoviću koji nam je pomogao da odemo na gostovanje u Budvu – rekao nam je predsjednik Gradske glazbe Metković Pavo Jerković.