vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Sportske igre mladih u Metkoviću

Metković, 8.6.2016. - Ove se godine i u Metkoviću planira odigrati regionalno natjecanje u sklopu Sportskih igara mladih i to u trima kategorijama, odnosno sportovima: mali nogomet, rukomet i ulična košarka. Sve to za godišta: mali nogomet 2001., rukomet 2000. (M i Ž) i ulična košarka 2000. (M i Ž) i 2002. M.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnoga sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini-ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju Živimo život bez droge, jer droga oduzima život.

Iz godine u godinu odziv djece je sve veći, a organizacija je dosegla je najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su sudjelovati u Sportskim igrama mladih, najljepšoj sportskoj priči u Hrvatskoj i šire.

Da bi se Sportske igre mladih u Metkoviću mogle organizirati uključio se Grad Metković i nekoliko volontera. Prema broju prijavljenih ekipa organizirati će se natjecanje, a prijave traju do 10. lipnja, tj. do prekosutra. Više na http://www.igremladih.org