vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Svečani koncert za Dan škole OGŠ Metković

Metković, 8.6.2016. - Osnovna glazbena škola Metković sinoć je povodom svoga Dana škole u Galeriji GKS-a održala svečani koncert na kojemu je nastupilo petnaestak učenika.

Ravnatelj Zvonko Knežević na početku je pozdravio izvođače, njihove mentore, roditelje i rodbinu, predstavnike Grada, ravnatelje škola i predstavnike javnih ustanova, rekavši da se svečanim koncertom obilježava osma godišnjica osnivanja Škole kao samostalne javne ustanove. Prije toga su održana četiri koncerta u sklopu Dana Osnovne glazbene škole Metković, na kojima su nastupali svi učenici. Na jučerašnjem koncertu nastupili su najtalentiraniji i najvrjedniji učenici, od kojih je većina uspješno predstavljala Školu i naš grad na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Knežević je sa zadovoljstvom rekao da trenutno imaju 136 upisanih učenika, a u narednoj godini očekuje se da će taj broj doseći i 160. OGŠ Metković ima 13 razrednih odjela od I. do VI. Razreda, u čijoj nastavi sudjeluje 19 djelatnika.

Ravnatelj je podsjetio na sudjelovanje svojih učenika na Županijskoj smotri klavirista u Dubrovniku, na nastup klarinetista Ivana Frana Stojića na Svečanoj sjednici Županijske skupštine i sudjelovanje učenika saksofona Petre Rebac i Filipa Kežića na koncertu povodom Dana županije, kada su u Kneževu dvoru svirali uz pratnju Dubrovačkoga simfonijskog orkestra.

Svim zaslužnim učenicima i njihovim mentorima ravnatelj Knežević je prije početka koncerta uručio zahvalnice i prigodne nagrade za ostvarene uspjehe.

Koncert je otvorio Školski zbor pod ravnanjem prof. Josipe Markote, a potom su slijedile kompozicije koje su uglavnom samostalno izveli: Ante Penava, Tonći Zvonić, Mateo Obrvan, Marta Tomić, Maria Perlić, Lana Parmać, Iva Mijić, Karlo Tomić, Marko Dodig, Leonarda Slišković, Ema Vidović, Christopher Duarte, Antea Filipa Stojić, Petra Rebac i Ivan Fran Stojić. Kako su izvođači postajali sve stariji, tako su i kompozicije bivale sve zahtjevnije pa se moglo čuti zaista izvrsnih interpretacija, naravno nagrađenih velikim pljeskom. Kao i obično, posljednji je ponovno nastupio Školski zbor, taj put pod ravnanjem prof. Marije Jerković.

Program su pripremili nastavnici: Slađana Knežević, Karmen Stojić, Romeo Herceg, Javorko Popović, Marija Berljak, Ankica Dugandžić, Zvonko Knežević, Erna Čizmić Rebić, Mirko Violić, Robert Sivrić, Josipa Markota i Marija Jerković.