vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Pa, tko je taj Most i tko je taj Petrov?

Metković, 10.6.2016. - Sinoć je u HRT-ovu Otvorenome gostovao neki lik iz HDZ-a (zar nemaju boljih, ili su se mudri među njima ispričali) koji je, kao partijski aparatčik, 110 % stajao na liniji partije. Pogledajte ga samo kada nakon 37:48 odgovara na voditeljevo pitanje: „Ili pokažite 76 zastupnika, ili dajte drugoga kandidata za potpredsjednika, ili idemo na izbore“, kako je to jučer rekao Božo Petrov.

HDZ-ov NLO ne da se zbuniti (ta, nisu li ga cijeli dan pripremali ponajbolji komunikatori i spin-doktori) i odgovara (38:33): „Pa, tko je taj Most i tko je taj Petrov da oni postavljaju uvjete Hrvatskoj demokratskoj zajednici?“. Kaže da im je Most uzeo sva najbitnija (valjda, najvažnija) ministarstva i nastavlja da: „Petrov nije taj čovjek (tuče prstom o stol, poput pravoga političara iz „esetih“) koji može uvjetovati Hrvatskoj demokratskoj zajednici“. I sada biser svih bisera. Kaže HDZ-ov NLO (za Božu): „Čovjek nije naučio osnovne aposutlate. Dolazi iz jedne male sredine, načelnik je bio dolje u svojoj općini u Metkoviću (pojma nema). Ovo je država, ovo je Vlada…“ i samo je nedostajalo (da ga voditelj nije prekinuo) da kaže: „Pa ZNA SE tko njome (državom) može upravljati (ZNA SE kako).

Nemojmo zamjeriti svršenome prodavaču što je pobrkao apostole i postulate, ali vrijeme je da identificiramo HDZ-ov NLO. Riječ je Franji Luciću iz Zagrađa (Pleternica). Niste čuli? Razmislite još jednom, Zagrađe, Pleternica!? Može i obrnutim redoslijedom.
Ivica Puljan

P. S

Komentar nije nužno isprovociran političkim pretumbacijama. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Zagrađe je imalo 498 stanovnika (broj im je, nažalost, u stalnome opadanju. Zašto?!) i dalo je „velikana“ koji Metković proziva provincijom i to kao argument uzima za Petrovljevu manu.