vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Gotovi betonski radovi na BUPOV-u u Prudu

Metković, 10.6.2016. - Jutros smo po kiši posjetili gradilište biljnoga uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (BUPOV) u Prudu i načinili nekoliko fotografija. Potom smo zamolili Matka Jerkovića, direktora gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, da nam kaže u kojoj su fazi radovi vrijedni sedam milijuna kuna, koje je darovala Svjetska banka.

– Završeni su betonski radovi na poljima za filtriranje, čišćenje i poliranje, postavljena je hidroizolacija i u tijeku je nasipanje materijala (supstrata) u poljima. Biljke su spremne za dopremu i sadnju i samo se čeka završetak nasipanja i postavljenje cjevovoda za distribuciju otpadne vode. Završen je i tlačni cjevovod ispod županijske ceste.

Na lokaciji mehaničkoga tretmana otpadne vode završeni su kanali za zaobilazni cjevovod, Imhoffova taložnica (emšerski bazen) te crpna stanica. Treba još dovršiti mjerno okno te obaviti manje instalaterske radove na tlačnom cjevovodu, kao i rekonstruirati upravnu građevinu.

Početak sadnje biljaka predviđen krajem lipnja, a početkom srpnja montaža rešetke. Nakon toga započet će pokusni rad u trajanju šest mjeseci – rekao nam je direktor Jerković.