vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića obilježila Dan škole

Metković, 11.6.2016. - Danas je 11. lipnja, dan kada je 1871. rođen Stjepan Radić i nadnevak koji je za Dan škole uzela metkovska OŠ Stjepana Radića. Budući da je nastava gotova, svečana je proslava Dana škole upriličena prošli tjedan u prepunoj dvorani metkovskoga GKS-a.

Program proslave otvorila je ravnateljica Božena Nikoletić istaknuvši da tu školu s područnima pohađa ukupno 955 učenika raspoređenih u 46 razrednih odjela, čije odgojno-obrazovne zadatke ispunja 94-ero djelatnika. Ravnateljica Nikoletić s ponosom je naglasila da je za njima vrlo uspješna nastavna godina u kojoj je 282 učenika i 40 učitelja sudjelovalo na školskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima u znanju, smotrama i sportskim natjecanjima. Za ustrajan rad i postignute rezultate ona je uspješnim učenicima i mentorima uručila zaslužene nagrade, priznanja i zahvalnice.

U protekloj školskoj godini ostvarene su uspješne međuinstitucionalne suradnje Škole sa Gradom Metkovićem, Prirodoslovnim muzejom, Gradskom knjižnicom, Ustanovom za kulturu i sport, vatrogascima, policijom, Župnim uredom, Župnim Caritasom, Crvenim križem, izviđačima, Institutom za hrvatski jezik te mnogim udrugama, kao i sa svim ostalim gradskim školama te gradskim portalima i radijskim postajama; svima je njima ravnateljica Nikoletić zahvalila na suradnji i promociji škole i školskih aktivnosti. Prisutnoj publici u GKS-u učenici su se predstavili recitacijama, igrokazima, pjesmom, plesom i glazbenim izvedbama, čime su pokazali svoje umijeće i mnogobrojne talente.

U predvorju GKS-a bila je priređena prigodna izložba učeničkih likovnih radova i rukotvorina. U našoj fotogaleriji pogledajte kako je prošla proslava Dana škole OŠ Stjepana Radića.
J. Vučković