vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Banjalučke etnogrupa 'Trag' nastupila u GKS-u

Metković, 13.6.2016. - Pravoslavna parohija Metković sinoć je svojim vjernicima i građanima Metkovića darovala zanimljiv koncert banjalučke grupe Trag koja njeguje etnoglazbu država s prostora Balkana.

Pozdravivši posjetitelje, metkovski ih je paroh Boris Čolović upoznao s gostima i rekao da je koncert organiziran u povodu blagdana Duhova. Prigodnim se riječima publici obratio izaslanik episkopa Grigorija i iguman Manastira Žitomislići arhimandrit Danilo, rekavši da je metkovska parohija najmanja u Zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj eparhiji, ali da su vrlo ponosni na nju.

U prvome dijelu koncerta gosti su izvodili etnoglazbu iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, a u drugome dijelu na repertoaru se našla romska i ruska glazba. Četiri ženska vokala i šestorica instrumentalista, koji sviraju i tradicionalne i suvremene instrumente, predstavili su se kao vrlo kvalitetni izvođači pa nije čudo što su do sada imali preko pet stotina nastupa u Bosni i Hercegovini te u inozemstvu.