vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Šustić s Bleda donijela dvije bronce

Metković, 13.6.2016. - Tijekom svibnja u VK Neretvanski gusar uspješno su proveli EE akciju, radi čega zahvaljuju svima koji su im u tome pomogli. Također, započeli su s redovnim održavanjem vanjskih površina klupskoga hangara i pontona. Nakon kupljenoga novog skifa, protekli su tjedan kupili dva para novih vesala za kadete.

– Što se tiče naših natjecanja, tijekom svibnja bili smo aktivni u Dalmaciji na domaćim kup-natjecanjima. II. Mini-kup regata u Vrlici bila je vrlo uspješna, odakle smo se vratili s jednim zlatom, dva srebra i četiri bronce. Nažalost, treća u Zadru nije bila tako uspješna. Ta je regata specifična po tome što se održava kao dvoboj i troboj, a nastupa se u čamcima domaćina, što našim mladim veslačima nije odgovaralo.

Protekli je vikend u Sloveniji na Bledskom jezeru održana 61. Međunarodna regata, na kojoj je naša Nataša Šustić u konkurenciji lakih seniorki u dva nastupa u samcu osvojila dvije bronce. Koliko je konkurencija na toj regati bila jaka svjedoči činjenica da na njoj nastupaju reprezentativci i veslači iz EU-a, SAD-a i Kine.

Također, započele su pripreme za II. Međunarodnu regatu osmeraca Neretva Open, koja će se održati 17. srpnja 2016., i već sada imamo više prijavljenih posada nego prošle godine, o čemu ćemo uskoro više na našim službenim stranicama – izvijestili su nas iz Kluba.