vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Kako pripremiti i zaštititi organizam tijekom ljeta

Metković, 21.6.2016. - Redovitim predavanjima iz ciklusa Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi nastavlja se informiranje korisnika Udruge Otac Ante Gabrić o načinima očuvanja zdravlja u starijim godinama.

Danas se prvi dan ljeta obilježio druženjem s mag. pharm. Marijom Zovko, a tema je bila kako pripremiti i zaštititi organizam tijekom ljeta. Istaknute su blagodati i povoljan utjecaj sunca na naš organizam, no naglašena je potreba odgovornog ponašanja svake osobe. Tako treba piti dosta tekućine, nositi laganu i svijetlu odjeću i obuću, pokrivala za glavu, sunčane naočale, a izložene dijelove zaštititi odgovarajućim sredstvima. Svakako treba boraviti u rashlađenim i provjetrenim prostorijama, jesti lagano pripremljenu hranu, voće i povrće. Lijekovi se moraju pohraniti na hladno mjesto. Poslove (odlazak po namirnice ili k liječniku...) treba obavljati ranije.

Posebno je naglašeno da se obrati pozornost na starije osobe koje žive same te da ih se kontaktira, naročito za velikih vrućina i promjena vremena.

Sunce je izvor i pokretač života, uživajmo u njemu odgovorno.